Haradinaj: Anëtarësimi në NATO, synim shtetëror i Kosovës

Haradinaj: Anëtarësimi në NATO, synim shtetëror i Kosovës

Kryeministri i vendit, Ramush Haradinaj ka thënë se anëtarësimi në NATO është synimi shtetëror dhe qytetar i Kosovës.

Këto komente Haradinaj i bëri në një postim në Facebook, ku ka thënë se forcimi i marrëdhënieve, prezenca e shtuar në Bruksel, komunikimi strategjik, si dhe përfshirja e Kosovës në programe partneriteti është nisja e Kosovës në NATO.

Postimi i plotë:

Anëtarësimi në NATO është synim shtetëror dhe qytetar i Kosovës. Ne jemi në rresht me vendet demokratike për të mbështetur paqen, sigurinë dhe stabilitetin rajonal dhe më gjerë. Kosova ka institucionalizuar aspiratën për anëtarësim në Paktin Veri-Atlantik, duke funksionalizuar Komitetin Ndër-Ministror për Anëtarësim dhe Integrim në NATO. Forcimi i marrëdhënieve, prezenca e shtuar në Bruksel, komunikimi strategjik, si dhe përfshirja e Kosovës në programe partneriteti është nisja e Kosovës në NATO. /Telegrafi/

TAGS