Gjërat e pabesueshme që do të ndodhnin nëse Toka do të ndalonte

Gjërat e pabesueshme që do të ndodhnin nëse Toka do të ndalonte

Njerëzit gjithmonë kanë qenë të intriguar nga ajo që do të bëhej nga Toka do ndalonte apo nëse do të ndodhte diçka katastrofike.

Dhe kjo është ndoshta arsyeja pse ‘Hollywood’ bën shumë filma për fundin e botës.

Ja çka do të ndodhte nëse Toka do të ndalonte:

-Gjithçka do të fluturonte.
-Do kishte dallgë gjigante që do përmbysnin gjithçka.
-I gjithë uji do të përqëndrohej në 2 oqeane dhe do formohej një kontinent i ri.
-Shpërthimet vullkanike, uragane, dhe tërmetet do të fillonin.
-Toka do të transformohej nga një gjeoid në një sferë.
-Një hemisferë do të nxehej si një shkretëtirë ndërsa tjetra do të ishte e ftohtë si Antarktik.
-Fusha magnetike që mbron Tokën nga rrezatimi i rrezikshëm kozmik do të zhdukej.
-Nëse njerëzit do mbijetonin, do të ishte vetëm në kufirin e nxehtësisë dhe të ftohtit.
-Hëna përfundimisht do të binte mbi Tokë, por kjo nuk do të ishte së shpejti.

TAGS