Gjashtë mënyrat e shpejta për të kuptuar kur dikush ju gënjen në pak sekonda

Sipas statistikave, ne marrim 90 për qind të informacionit nëse një person është i ndershëm nga gjuha e trupit të tyre

Ne analizojmë pozicionin e trupit dhe tonin e zërit të personit për të kuptuar gjendjen e tyre.

Bright Side ka studiuar veprat e Allan Pease, Lillian Glass dhe psikologëve të tjerë të njohur dhe na tregon gjashtë gjestet që bëjnë gënjeshtarët:

Kafshojnë buzën

Njerëzit që gënjejnë kanë vështirësi në të folur, pasi goja e tyre bëhet shumë e thatë.

Kjo ka një shpjegim të thjeshtë: Kur jeni të stresuar, sistemi nervor autonom zvogëlon prodhimin e pështymës. Nëse i ofroni këtij personi një gotë me ujë, ata me gjasë do ta pinë shumë shpejt.

Ata kufizojnë lëvizjet e tyre

Dihet, që gjestet e pokontrollueshme mund të tregojnë faktin se një person është duke gënjyer.

E kundërta është e saktë: Gënjeshtarët e dinë këtë shenjë dhe përpiqen të kufizojnë me vetëdije lëvizjet e tyre. Ata nuk bëjnë shumë lëvizje.

E drejtojnë gishtin tek ju

Drejtimi i gishtit konsiderohet një nga gjestet më agresive. Nëse një person reagon ndaj pyetjeve tuaja me këtë gjest, atëherë ai po gënjen.

Duke menduar se do ta konsideroni këtë një shenjë zemërimi dhe mbrojtjeje, kjo është mënyra se si gënjeshtarët mundohet t’ju bindin se e keni gabim.

I mbajnë sytë hapur

Psikologët pohojnë se gënjeshtarët nuk mund të mbajnë kontakte me sy për një kohë të gjatë. Megjithatë, nëse një person është duke gënjyer dhe dëshiron që ju ta besoni atë që po thotë, ata do të përpiqen t’ju shikojnë në sy për ta bërë veten të duken të besueshëm.

Shenja më e madhe që duhet të shikosh është një tension i fortë në muskujt e syve, sepse personi po lufton me dëshirën për të parë larg.

Mbulojnë pjesë të trupit

Gjoksi dhe barku, këto janë pikat që njerëzit përpiqen të mbulojnë kur janë të shqetësuar.

Ekziston një shpjegim fiziologjik për këtë gjest: sistemi nervor autonom dërgon një sinjal për muskujt e barkut që mund të shkaktojnë edhe spazma të dhimbshme.

Rregullojnë pamjen

Kjo sjellje shihet zakonisht tek vajzat kur janë në siklet për t’ju përgjigjur një pyetjeje.

Ato luajnë me flokët ose rregullojnë grimin. Kjo u lejon atyre të duken më të sigurta për gënjeshtrën e vogël të bardhë që do të tregojnë. /Telegrafi/

TAGS