Gates: Më shumë njerëz do të vdesin nga ndryshimet klimatike, sesa nga Covid-19

Gates: Më shumë njerëz do të vdesin nga ndryshimet klimatike, sesa nga Covid-19

23:55 | 12 Shkurt 2021

Bill Gates foli në kanalin Veritasium në YouTube për katastrofat e mundshme që mund të ndodhin në botë pasi të vendoset stabilitet rreth pandemisë së Covid-19.

Ai vuri në dukje dy fenomene që kërcënojnë njerëzimin: ndryshimin e klimës dhe bioterrorizmin.

Mbi ndryshimin e klimës, Gates tha se “më shumë njerëz do të vdesin në dekadat e ardhshme nga ndryshimi klimatik, sesa nga Covid-19”, ndërsa shtoi se “frika e bioterrorizmit vjen nga supozimi se një ditë mund të ndodhë vërtet që dikush të krijojë një virus artificial në një laborator dhe ta lëshojë atë në botë”, transmeton portal arbresh.info

Ai vuri në dukje se gjatë gjithë historisë, epidemitë kanë provuar të jenë ngjarjet më të shpeshta dhe shkatërruese për njerëzimin.

Bill Gates paralajmëroi për pandeminë në vitin 2015

Kur u pyet se si e parashikoi pandeminë, Gates iu referua natyrës ciklike të viruseve të frymëmarrjes dhe tha se me të vërtetë nuk është një ndjenjë e mirë të jesh në gjendje të thuash: “Të thashë”.

Ai pendohet për mungesën e vizionit të udhëheqësve botërorë kur është fjala për rreziqet që i kanosen njerëzimit.

“Ka rreziqe si tërmete të përsëritura, ose luftëra, zjarre, uragane … Pandemitë nuk vijnë aq rregullisht dhe mendohet se në vitet e ardhshme nuk do të jetë problem, kështu që nuk duhet të investojmë kaq shumë para në të. Kjo pandemi do të na bëjë të kuptojmë se kjo duhet të jetë një përparësi”, tha ai.

Ai beson se tani e tutje ne si specie do të jemi më të zgjuar dhe do të fillojmë të investojmë më shumë në diagnostikim dhe hulumtim, dmth në rritjen e fushës së testimit dhe specializimit të bimëve për prodhim më të shpejtë dhe më të lirë të vaksinave rezistente ndaj nxehtësisë.

Ai gjithashtu iu referua teorive të ndryshme të konspiracionit.

“Interneti ka sjellë një epokë të artë të shpërndarjes së informacionit dhe mundësinë e edukimit në shtëpi. Sidoqoftë, rrjetet sociale shpesh dinë të krijojnë konfuzion dhe t’i drejtojnë njerëzit në drejtim të gabuar,” tha ai.

Në lidhje me vaksinat kundër Covid-19, Gates tha se “gabimet më të vogla mund të kenë pasoja të tmerrshme”./arbresh.info/

TAGS