Fazat e goditjes nga nxehtësia që duhet të dini

Me temperatura që fluturojnë këtë fundjavë, mos injoroni këto shenja paralajmëruese të goditjes së nxehtësisë.

Është kritike për të qëndruar cool. Kjo është veçanërisht për të moshuarit, fëmijët e vegjël dhe njerëzit që marrin pjesë aktivisht në aktivitete në natyrë, siç janë punëtorët e ndërtimit dhe atletët.

Mos i injoroni këto faza të sëmundjeve të lidhura me nxehtësinë:

Dhimbjet e muskujve

Spazma të forta të muskujve ndodhin si rezultat i kripës dhe humbjes së ujit pas ushtrimit, më shpesh në duar, viça dhe këmbë.

Rraskapitje

Më shumë se vetëm të ndihesh i lodhur, rraskapitja është një gjendje serioze e shkaktuar nga ekspozimi ndaj temperaturave të larta, lagështisë dhe aktivitetit fizik të mundimshëm, shkruan Indeksonline.

Në këto ditë e tëra që duhet të bëni është të pini një gotë ujë çdo orë, të shmangni përdorimin e alkoolit, të kontrolloni temperaturën e jashtme gjatë ditës.

TAGS