E pazakontë: Lind foshnja me tre këmbë dhe dy organe gjenitale

E pazakontë: Lind foshnja me tre këmbë dhe dy organe gjenitale

Mjekët që shpëtuan një fëmijë të lindur me tre këmbë, dy penisë dhe me mungesë anusi kanë thënë që ai do të jetojë një ‘jetë normale’ pas operacionit.

Foshnja mashkull, e lindur në Moskë, Rusi, zhvilloi dy organe gjenitale dhe një këmbë shtesë – e vendosur mes dy këmbëve të tjera – ndërsa ishte në bark.

Mjekët besojnë se organet shtesë erdhën nga një binjak i cili nuk u zhvillua plotësisht në mitër.

Sipas raportimeve, këmba e tretë u vërejt nga mjekët gjatë një kontrollimi rutinë të nënës, e cila jeton në një rajon provincial rus, gjatë shtatzënisë.

Nëna raportohet se nuk pranoi një abort dhe fëmija u lind përmes rrugës natyrale.

Vetëm një muaj më vonë, këmba shtesë u hoq me operacion në spitalin e Fëmijëve të Shenjtë Vladimir Vladimir në Moskë, nga profesori Yury Sokolov dhe Dr Evgenia Kartseva, dy nga kirurgët më të mirë pediatrikë të Rusisë.

Në fillim të këtij viti, në shkurt, urologët në Rusi kryen një operacion tjetër për të hequr organet gjenitale shtesë të fëmijëve dhe grupin e dytë të organeve urinare.

Pastaj u krye një operacion i mëtejshëm për të pozicionuar anusin e fëmijës në vendin e duhur.

Fëmija raportohet të jetë në gjendje të rregullt. Ai është lindur më 2018.

TAGS