Duolingo vlerësohet me mbi 1 miliardë dollarë

Kompania ofron leksione falas të mësimit të gjuhëve në iOS, Android dhe ueb por rritja e kompanisë ka ardhur nga shërbimi premium Duolingo Plus i cili eliminon reklamat dhe u jep përdoruesve akses offline në leksione.

Aktualisht Duolingo renditet si aplikacioni edukativ më i shkarkuar në botë. Në fakt është hera e gjashtë të Google investon në Duolingo përmes fondit CapitalG i cili ka investuar edhe në Airbnb, Glassdoor dhe Lyft.

Një prej avantazheve më të mëdha të startupit është pozicionimi i tij larg Luginës së Silikonit beson CEO the bashkëthemeluesi Luis Von Ahn sepse vetëm kështu ka arritur të rekrutojë talentet më të mira.

TAGS