Dobësia në WhatsApp lejon hakerët të ndryshojnë bisedat

Dobësia në WhatsApp lejon hakerët të ndryshojnë bisedat

Një nga karakteristikat e sigurisë që mbështet WhatsApp është kriptimi nga fundi në fund.

Kjo do të thotë që mesazhet e dërguara dhe të marra përmes WhatsApp janë të koduara, që në teori do të thotë se askush nuk duhet t’i përgjojë dhe të lexojë përmbajtjen. Sidoqoftë, studiuesit e sigurisë Check Point tani sugjerojnë ndryshe.

Gjatë konferencës së fundit të sigurisë Black Hat në Las Vegas, u zbuluan disa dobësi sigurie në WhatsApp, të cilat lejojnë që mesazhet e bisedave të ndryshojnë.

Kjo do të thotë që në teori një haker mund të ndryshojë përmbajtjen e një mesazhi dhe ta bëjë atë krejtësisht të ndryshëm, transmeton KosovaPress.

Një tjetër e metë është se hakerët mund të ndryshojnë mënyrën se si dërguesi identifikon veten. Kjo lejon që hakeri të modifikojë mesazhin të duket sikur ka ardhur nga dikush tjetër.

Për fat të mirë, Check Point thekson se këto çështje dhe dobësitë e sigurisë janë zgjidhur, ndërkohë edhe një zyrtar i Facebook-it (në pronësi të WhatsApp) thekson se problemet e këtij lloji janë zgjidhur një vit më parë.

TAGS