Danimarkë, një dezinfektues 5,5 euro– nëse e blen të dytin çmimi shkon 134 euro

Danimarkë, një dezinfektues 5,5 euro– nëse e blen të dytin çmimi shkon 134 euro

Danimarka përjetoi një nxitim të “blerjes së panikut” të premten dhe gjatë fundjavës, por njerëzit tani duken më të qetë pasi qeveria lëvizi për t’i siguruar ato.

Sipas Rasmus Vejbæk-Zerr, i cili zotëron ekskluzivitetin për supermarketin Meny në periferinë e Kopenhagenit, i vetmi artikull për të cilin aktualisht ka mungesë është xheli i alkoolit.

“Furnizimet në Danimarkë tani janë përqendruar në spitale, kështu që tani nuk kemi asnjë prej këtij xhel alkooli për t’i shitur klientëve tanë të moshuar,” tha ai. “Nuk ka asnjë supermarket që ka ndonjë: është shitur kudo në vend.”

Për të parandaluar blerjet e shumta të panikut që boshatisin raftet, supermarketet në Danimarkë kanë marrë një vendim që është përshëndetur gjithandej, shkruan IndeksOnline.

Nëse dikush blen një shishe dezinfektues kushton 5.5€ ( 40kr), por nëse i njejti person dëshiron të blej dy shishe dezinfektues atëherë cmimi shkon në 134€ (1000kr). Sa më e madhe të jetë sasija e blerjes cmimi shkon duke u shtrenjtuar qind për qind.

Kjo metodë ndoshta do të duhej të aplikohej tek disa produkte në Kosovë dhe Shqipëri, si: miell, maska, dezinfektant… etj.

TAGS