Cili është sekreti i japonezëve që kanë lëkurë si të bebeve

Cili është sekreti i japonezëve që kanë lëkurë si të bebeve

Një masazh i quajtur Shiatsu, shumë i përhapur në kulturën japoneze, mund të ndihmojë në reduktimin e rrudhave në fytyrë dhe sidomos në zonën e syve.

Shiatsu ndryshon nga masazhet e tjera pasi lëvizjet bëhen duke shtypur zona të caktuara në fytyrë për gati 1 minutë pa rrëshkitur duart.

Emri vjen nga bashkimi i dy fjalavë japoneze: “presion” dhe “gisht”.

Duke ushtruar presion në zona të caktuara të fytyrës, ne ndihmojmë gja.kun dhe lëngjet limfatike të qarkullojnë më mirë.

Në të njëjtën kohë, përshpejtohet metabolizmi i indeve duke u bërë më efektiv.

Shiatsu ndimon në:

– forcimin e muskujve;

– elem.inim.in e rrudhave;

– rritjen e elasticitetit të lëkurës duke stimu.luar prodhimin e kolagjenit;

– normalizimin e prodhimit të yndyrës në lëkurë etj.

Disa nga zonat ku duhet të bëni masazh janë:

#1.

Për të krijuar një ide më të qartë, hidhini një sy videos më poshtë:

TAGS