Çdo zonjë moderne duhet ti dijë këto kode të mirësjelljes

Çdo zonjë moderne duhet ti dijë këto kode të mirësjelljes

Në të kaluarën, ekzistonin rregulla të rrepta që njerëzit duhej të ndiqnin.

Në shoqërinë moderne, këto linja janë mjegulluar, dhe rregullat e sjelljes kanë ndryshuar.

Por akoma, ka disa detaje që mund të zbulojnë një zonjë të vërtetë.

Mos u mbështetni në karrigen tuaj

Nëse një zonjë ulet në një tryezë, ajo do të duhet të ulet në mes të karriges.

Ky pozicion i trupit korrespondon me të ashtuquajturat paraqitjen e dukeshës.

Ju duhet të uleni drejt, por lirshëm, dhe hapësira midis trupit tuaj dhe skajit të tryezës duhet të jetë e barabartë me distancën midis duarve dhe gishtave.

Për më tepër, një zonjë mund të vërehet nga sjellja e saj, nëse mbështeteni në pjesën e pasme të karriges gjatë gjithë kohës, mund të harroni një shpinë të drejtë.

Mos kini frikë nga puna

Një zonjë e vërtetë nuk shmang kurrë punën fizike.

Për shembull, gjatë kohës së luftës, dukeshat e mëdha dhe simpatizantët punuan si motra të mëshirës në spitale.

Kështu, Dukesha e Madhe, Elena Pavlovna, vizitoi spitalet çdo ditë.

Ndoshta në ditët moderne, ju mund të bëni disa punë në kopsht.

Ndiqni rregullat e makijazhit

Hija e errët e syve dhe buzëkuqi i kuq janë një kombinim që nuk do ta shihni kurrë në fytyrën e një zonjë të vërtetë.

Thjesht hidhni një sy përbërjes që anëtarët modern të familjes mbretërore preferojnë të veshin.

Respektoni veten dhe kohën tuaj

Nëse të ftuarit vijnë pa paralajmëruar, ju mund t’i lejoni vetes t’i takoni ata.

Mos e vendosni telefonin tuaj në tryezë

Zonja moderne nuk do ta vendosë telefonin e saj në tryezë kur është në një vend publik, si një kafene apo një restorant.

Ajo nuk do të përqendrojë shumë vëmendjen ndaj kësaj pajisje.

Për më tepër, është e qartë për të që informacioni në smartfonin e saj është një pjesë e jetës së saj private dhe është më mirë t’i fshehësh ato nga të huajt.

Njihni rregullat e korrespondencës

Kohët moderne po bëjnë rregullime, kjo është arsyeja pse janë shfaqur rregulla speciale për tekstimin.

Zonja nuk duhet t’i përgjigjet mesazheve të tyre menjëherë për 2 arsye.

Para së gjithash, ta njoftoni personin me të cilin është duke folur të dijë se mund të ketë gjëra të tjera personale për të bërë, kjo nuk do ta lejoni atë të përgjigjet menjëherë.

Dhe së dyti, ajo e di se është mirë të telefononi një person nëse doni t’i informoni ata për diçka urgjente.

Por ajo nuk do ta shtyjë përgjigjen e saj për më shumë se 20 minuta, për shkak të respektit për personin që i shkruan.

Mos i mbani duart në bel

Pozicionimi gjatë mbajtjes së duarve mbi vithe është rrallë poza që një zonjë zgjedh.

Sigurisht, të gjithë ne përballemi me një situatë të përbashkët, ku thjesht nuk ka vend për të vënë duart tona.

Por në këtë rast, është më mirë të mbani duart përpara trupit tuaj, kështu që pozicioni i trupit tuaj do t’i korrespondojë rregullave të mirësjelljes.

Përdorni fjalë vlerësuese në moderim

Ndërsa mund të duket se një grua me një edukim të mirë duhet të nxjerrë vërtet mirënjohje dhe vazhdimisht të recitojë fraza vlerësimi, kjo nuk është e vërtetë.

Mos u ktheni nëse një person nuk ju thërret me emrin tuaj

Një grua me mirëqenie nuk do të kthehet kurrë pasi të dëgjoni “Hej!” në rrugë.

Kjo thirrje vulgare është një formë joshëse e apelit nga një i huaj tek tjetri dhe është plotësisht i papërshtatshëm sipas rregullave të mirësjelljes.

TAGS