Bibliotekat më të bukura në botë

Bibliotekat më të bukura në botë

21:44 | 29 Janar 2021

Bibliotekat janë një nga gurët themelorë të shoqërisë moderne, dhe megjithëse teknologjia vazhdon të ndryshojë, bibliotekat nuk e kanë humbur rëndësinë e tyre.

Shikoni nëpër galeri për të parë bibliotekat e pabesueshme në të gjithë botën të cilat janë të famshme për arkitekturën ose domethënien e tyre historike.

Biblioteka e Kolegjit Trinity, Irlandë
E vendosur në Trinity College, Dublin, kjo është biblioteka më e madhe në Irlandë.

Biblioteka Publike e Stokholmit, Suedi
E vendosur në një ndërtesë klasike suedeze nga vitet 1920, ajo u projektua nga Gunnar Asplund dhe u hap në 1928 me Princin Eugene si mysafir.

Biblioteka George Peabody, Shtetet e Bashkuara
E gjetur në Universitetin Johns Hopkins, kjo bibliotekë ka mbi 300,000 vëllime brenda./arbresh.info/

TAGS