Barcelona pranë falimentimit

Barcelona pranë falimentimit

Pandemia ka shkaktuar dëme të mëdha financiare te Barcelona.

Ka qenë e ditur për disa kohë që Barcelona po kalon nëpër një perudhë të keqe dunë aspektin financiar dhe publikimi i raportit të tyre vjetor financiar e konfirmon troç atë.

Pika e dallueshme e dokumentit është vendi ku renditen detyrimet e klubit, teksa shihet se ato arrijnë në 1.173 miliardë euro dhe një borxh afatshkurtër prej rreth 730 milionë euro.

Kjo shifër ndahet si vijon: 265 milionë euro borxh ndaj institucioneve të kreditit, 2.5 milionë euro detyrime dhe letra me vlerë të tjera të negociueshme, 164 milionë euro borxh ndaj personelit sportiv dhe 298 milionë euro borxhe të tjera.

Klubi shpreson të vonojë ato pagesa të paktën deri më 30 qershor të këtij viti. Disa kreditorë e kanë pranuar këtë shtyrje, ndërsa klubi mbetet në negociata me disa të tjerë për kohën se kur mund të kryhen pagesat.

TAGS