Banjoja, që i heq toksinat nga trupi

Banjoja, që i heq toksinat nga trupi

Të gjithë e dimë se ajo çfarë hamë çdo ditë e ngarkon organzimin tonë dhe shumica e ushqimeve nuk janë zgjedhja më e mirë për ne.

Por, ajo që mund të bëjmë është të ndihmojmë trupin tonë drejt një detoxi në  dush.

E tëra që duhet të bëni është të shtoni në vaskën tuaj të mbushur me uje kripë Epsom, e cila është e aftë për të hequr qafe toksina të ashpra të grumbulluara në trupin tuaj, duke ushqyer trupin tuaj me sulfat dhe magnez.

Kripa Epsom e ka marrë emrin nga një kripë pak e hidhur në Epsom në Surrey Angli. Në fakt nuk është një kripë, por një kompleks i pastër natyral i magnezit dhe sulfateve. E njohur si një ilaç natyral për një numër sëmundjesh, kripa Epsom ka përfitime të shumta shëndetësore, në bukuri, shtëpi dhe përdorime në kopshtari.

Magnezi është i domosdoshëm për të ndihmuar në stimulimin e qarkullimit të gjakut, për të rritur nivelin e oksigjenit në trupin tuaj dhe për të rritur muskujt tuaj, dhe sulfatet ndihmojnë në rritjen e shëndetit tuaj të përbashkët dhe nervor, duke rigjeneruar lëkurën tuaj, detoksifikimin e trupit tuaj dhe uljen e inflamacionit.

Koha e rekomanduar për një banjo të tillë është 40 minuta. 20 minutat e para do t’ju ndihmojnë të pastroni trupin dhe 20 minutat e dytë do t’ju ndihmojë të thithni magnezin dhe sulfatet.

Kujdes, nëse jeni shtatëzën, keni problem kardiovaskulare, jeni të dehidruar ose nëse keni plagë në trupin tuaj, atëherë  mos bëni banjo të tilla.

Ju po ashtu duhet të keni kujdes për sasinë e kripës që hidhni në vaskë. Matjet standarde të kripës Epsom për përdorim në banjë sipas peshës së trupit vijojnë:

Nën 27 kg,  përdorni një filxhan të gjysmë të kripës Epsom në një vaskë e madhësisë mesatare.

Deri në 45 kg, përdorni një filxhan të plotë të kripës Epsom,

Deri në 68 kg,  përdorni 1 1/2 filxhan kripë Epsom ,

Në mes të 70 dhe 90 kg,  perdorni dy gota Kripë Epsom për madhësi të rregullt të banjës.

Mbi 90 kg,  përdorni dy gota e gjysmë të kripës Epsom.

Rekomandime:

Ju mund të rrisni efektin e antioksidantëve të kripës së Epsom duke përfshirë rreth gjysmë gotë vaj ulliri.

Në mënyrë që të rritet niveli i nxehtësisë së banjës, ju mund të shtoni erëza, të tilla si;xhenxhefil, kjo do t’ju ndihmojë të djersitni më shumë dhe në anën tjetër të eliminoni toksinat e  dëmshme.

Kur përdorni dushin mos përdorni sapun, pasi ajo do të pengojë që aktivitetet minerale të funksionojnë si duhet dhe gjithashtu do të kufizojë detoksifikimin e trupit tuaj.

TAGS