Arrestohen qindra protestues mbështetës të gazetarit Golunov

Arrestohen qindra protestues mbështetës të gazetarit Golunov

Qindra njerëz janë arrestuar në një tubim në Moskë, ku po kërkonin dënim për policët që arrestuan një gazetar i cili zbuloi aferat e korrupsionit.

Zyrtarët në këtë tubim u përleshën me protestuesit gjatë marshimit të paautorizuar në mbështetje të Ivan Golunov.

Ndër të burgosurit ishin gazetarë dhe udhëheqësi i opozitës ruse Alexei Navalny.

Golunov u lirua të martën pasi akuzat për drogë kundër tij u hodhën poshtë pas një proteste publike.

Ministri i Brendshëm Vladimir Kolokotsev tha se oficerët që kishin marrë pjesë në paraburgimin e tij do të pezulloheshin gjatë një hetimi.

Tre gazeta të mëdha ruse shfaqën mbështetje për gazetarin freelance në një shfaqje të rrallë publike të mbështetjes.