A e dini çka nënkupton shkronja “I” te LGBTI?

A e dini çka nënkupton shkronja “I” te LGBTI?

Foto ilustrim: Markus Spiske

Kohëve të fundit është bërë temë më aktuale komuniteti LGBTI.

Por, shumë prej jush ndoshta ende nuk i keni ditur kuptimet e shkronjave LGBTI, e kjo e fundit (I) mund t’iu ketë habitur më së shumti.

Bëhet fjalë për interseksualizmin dhe sigurisht mund të jeni pak konfuz në lidhje me këtë orientim më të rrallë seksual.

Interseksual është termi i përgjithshëm i përdorur për një sërë kushtesh në të cilat një person lind me një anatomi, riprodhuese ose seksuale që nuk i përshtatet përkufizimeve tipike të femrave apo meshkujve, transmeton Express.

TAGS