8 mënyra për të mbajtur minjt larg shtëpisë pa përdorimin e helmeve apo kurtheve

8 mënyra për të mbajtur minjt larg shtëpisë pa përdorimin e helmeve apo kurtheve

Këto kafshë përfaqësojnë një shembull të shkëlqyer të “mysafirëve të paftuar shtëpiak”. Ata mund të dëmtojnë rrobat, telat apo muret.
Por, pjesa më e keqe për ta është se këto parazitë pak mund të mbajnë në të vërtetë disa sëmundje të tilla si dizenteri i derrave ose salmoneloza.
Adoptimi i një mace mund të mos jetë gjithmonë një opsion për ju, do t’ju duhet disa mënyra natyrore për t’I mbajtur këto larg vetes.

Ju thjesht i largoni ato me këto mënyra:

1. Vaj karamele

Këtu është ajo që ju do të duhet të bëni:
Shtoni pesë pika të vajit të karamele për çdo një lugë gjelle uji në një shishe . Pas kësaj, përzijeni mirë. Pastaj, sperkatni shtepinë atje ku mendoni sa ka ndonjë aktivitet brejtës. Ju duhet të përsërisni këtë metodë një herë në disa ditë në mënyrë që të siguroheni që minjtë të qëndrojnë larg.

2. Vaj karafil

Ju duhet vetëm të siguroheni që ju të mos merrni atë në sytë tuaj, sepse ky vaj i veçantë është shumë i fortë dhe mund të djeg. Këtu është ajo që ju do të duhet të bëni:
Edhe një herë, duhet të shtoni pesë pika vaj karafil për çdo një lugë gjelle uji në një shishe .Përzijeni mirë dhe pas kësaj sperkatni atë rreth çdo fushë ku ju keni parë minj.

3. Vaj Qitro

Një tjetër përdorim për këtë alternativë shtëpie është se ju gjithashtu mund të aplikoni atë në trupin tuaj në vend të një produkti të blerë për mushkonjat.
Këtu është ajo që ju do të duhet të bëni:
Para së gjithash, merrni një shishe dhe shtoni 5 pika të këtij vaji për çdo një lugë gjelle uji. Ju duhet ta përzieni mire dhe spërkateni kudo që mendoni se minjtë do të grumbullohen ose fshehin. Ju duhet të përsërisni sa më shpesh që e shihni të arsyeshme.

4. Amoniak

Kjo ka një aromë mjaft të fuqishme, që do të thotë se minjtë do ta urrejnë atë. Por, duhet të keni kujdes me amoniakun nëse keni ndonjë kafshë shtëpiake ose fëmijë të vegjël. Nëse gjithashtu ndodh që të keni një ndjeshmëri të lartë ndaj aromave të forta, mund ta anashkaloni këtë opsion. Përndryshe, këtu është ajo që ju do të duhet të bëni:
Së pari, merrni një filxhan të vogël dhe derdhni amoniak në të. Pastaj vendoseni filxhanin në afërsi të çdo vendi ku keni qenë dëshmitarë të ndonjë aktiviteti brejtës. Duhet ta përsërisni këtë me ndonjë zonë tjetër rreth shtëpisë tuaj.

5. Gjethet e dafinës

Ky është një tjetër mjet i fuqishëm shtëpiak, i cili ka një traditë të gjatë. Ekziston edhe një shans i madh që mund të keni disa gjethe dafine diku në dhomën tuaj të qilarit.
Këtu është ajo që ju do të duhet të bëni:
– Vendosni gjethet kudo që keni parë ndonjë aktivitet brejtës;
– Zëvendësoni gjethet çdo tre ditë ose më shumë.

6. Patate të menjëhershme

Ne e dimë se kjo mund të duket si një opsion i çuditshëm për ty, por na beson se ata janë me të vërtetë të efektshëm në lëvizjen e minjve. Të gjithë ju duhet të bëni është të spërkatni disa lugë kudo që i keni parë këta brejtës. Minjtë do të hanë këto lëkura, por ato gjithashtu do të shtrihen në barkun e tyre para se të jenë tretur plotësisht.

7. Ruajtja e duhur e ushqimeve

Ne jemi shumë të sigurtë që ju keni kuptuar se minjtë mund të jenë shfaqur vetëm për të marrë në ushqimin tuaj. Kjo është arsyeja pse është e rëndësishme që ushqimi juaj të ruhet mirë. Përveç kësaj, ju duhet të mbani larg plehrat sa më larg që mundeni nga zona juaj.

8. Uturak e përdorur për kotele

Kjo mund të tingëllojë e çmendur për ty, por në të vërtetë funksionon. Por, tani ju ndoshta po pyesni veten se si? E pra, është e thjeshtë. Të gjithë ju duhet të bëni është që të vendosni disa tualete që përmbajnë mbeturina të përdorura për kotele rreth pikave në shtëpinë tuaj ku ju dyshoni për aktivitetin e minjve.
Pas kësaj, minjtë do të marrin erën e urinës së maceve dhe do të vërshojnë në drejtimin tjetër, pasi ata do të mendojnë se një grabitqar po lërkohet.

TAGS