11 fakte që mund të mos i keni ditur për Ramazanin

11 fakte që mund të mos i keni ditur për Ramazanin

Agjërimi është obligim fetar për çdo besimtar mysliman të moshës madhore të qëndrueshëm psiko-fizik mirëpo nuk është i domosdoshëm për personat e shtyrë në moshë dhe të sëmurët.

Por ja 11 fakte të cilat mund të mos i keni ditur rreth muajit të shenjtë:

Ramazani është muaji i nëntë i kalendarit hënor islamik.

Myslimanët duhet të agjërojnë për një muaj.

Agjërimi është obligim për çdo mysliman mbi moshën e pubertetit.

Përveç agjërimit myslimanët tentojnë të largohen nga sjelljet e këqija.

Ramazani fillon me hënën e re.

Myslimanët dhurojnë më shumë gjatë Ramazanit.

Inkurajohet leximi i Kuranit.

Në disa vende ka dënime për shkeljen e agjërimit.

Ramazani ka të bëjë me pastrimin e shpirtit.

Nëse bëhet si duhet agjërimi mund të jetë i shëndetshëm.

Në Ramazan është nata më e shenjt e viti./Kosovarja/

TAGS