11 arsye pse kuqalashët janë persona unikë

11 arsye pse kuqalashët janë persona unikë

Kuqalashët janë persona që tërheqin shumë vëmendjen, ata janë unike dhe mjaft të rrallë.

Kaqulashët janë më ndryshe.

Ata kanë disa tipare ekskluzive që i bëjnë ata subjekt të shumë tregimeve mitologjike dhe tregime të vjetra.

Më poshtë janë disa fakte për këta njerëz të mahnitshëm, në mënyrë që të kuptojmë pse njerëzit me kokë të kuqe janë kaq të veçantë.

1. E kuqja është ngjyra më e rrallë e flokëve

Më pak se 2% e popullsisë në botë ka flokë të kuq e cila është rezultat i gjenit të heshtur MC1R. Prindërit e kuqalashëve nuk duhet të kenë vetë flokë të kuq, por nëse të dy mbajnë gjenin, fëmija ka një shans 25% për të marrë flokët e kuq.

2. Ata kanë më pak flokë në kokë

Mesatarisht, një person me flokë të kuq ka 90 mijë fije floku.

Biondet kanë mesatarisht 110 mijë fije flokësh dhe brunet kanë më shumë se 140 mijë fije floku.

Kjo lë kuqalashët me sasinë më të vogël të flokëve në kokë.

3. Flokët e kuq mund të ndodhin në çdo etni

Edhe pse kjo ngjyrë e flokëve shfaqet më shpesh tek njerëzit me origjinë evropiane veriore ose perëndimore, çdo popullatë mund të gjejë mes tyre flokë të kuq.

4. Flokët janë të vështira të ngjyrosen

Kuqalashët natyralë e kanë shumë të vështirë të kthejnë flokët e tyre një ngjyrë tjetër.

Kjo për shkak se flokët i mbajnë më shumë pigmentin e saj sesa çdo ngjyre tjetër e flokëve.

5. Ata kanë nevojë për më shumë anestezi

Sipas hulumtimeve të bëra nga Journal of Anesthesiology, gratë me flokë të kuqërremtë kërkonin 19% më shumë nga anestezia e njohur si desflurane sesa gratë me flokë të errët.

6. Kuqalashet janë më të ndjeshëm ndaj kancerit të lëkurës

Ata kanë rreth 2.5 herë më shumë të ngjarë të zhvillojnë kancer të lëkurës sesa njerëzit me ngjyra të tjera të flokëve, sipas një meta-analize të vitit 2010 të postuar në Gazetën Ndërkombëtare të Kancerit.

7. Ka më shumë të ngjarë të jenë mëngjarashë

Meqenëse të qenit mëngjarash vjen nga gjenet recesive dhe shfaqet në çifte, njerëzit që kanë flokë të kuq kanë më shumë gjasa të shkruajnë me dorën e majtë.

8. Ata mund t’i rezistojnë dhimbjes më mirë se të tjerët

Falë gjenit MC1R, ata kanë një prag më të lartë dhimbjeje.

Ky gjen lëshon një kimikat të quajtur feomelanin, e cila bllokon praninë e trurit ndaj dhembjes.

9. Kuqalashët kanë më pak mundësi të kenë kancer të prostatës

Studimet e publikuara nga Gazeta Britanike e Kancerit zbuluan se burrat me flokë të kuq kishin 54% më pak të ngjarë të zhvillonin kancerin e prostatës.

10. Ata janë shumë të ndjeshëm ndaj temperaturës

Sipas studimit, ata janë më të ndjeshëm ndaj të nxehtit dhe të ftohtit, kështu që ata ndiejnë temperaturën në një mënyrë tjetër.

11. Ata e prodhojnë vetë vitaminën D

Për shkak të përqendrimit të tyre më të ulët të melaninës, ata mund të thithin mjaftueshëm vitaminën D.

Kjo do të thotë që kuqalashët e prodhojnë të tyren kur nuk ka mjaftueshëm diell.

TAGS