10 këshilla për t’u mbrojtur nga koronavirusi

10 këshilla për t’u mbrojtur nga koronavirusi

Mënyra më e mirë për t’u mbrojtur nga koronavirusi është duke u kujdesur për higjienën personale.

Ja 10 këshilla për t’u mbrojtur nga koronavirusi nga njohësi i mediave Lutfi Dervshi i cili duke i përmendur ato ka përdorur ironi.

 1.  Lani duart…, por jo si Ponc Pilati!
  2. Mosh pështyni… edhe kur keni përballë njerëz që e meritojnë!
  3. Përdorni maska.., edhe pse rreziku që sërish do t’u njohin mbetet i lartë!
  4. Mbajini njerëzit larg dhe kafshët afër.
  5. Kafshët nuk përhapin as virusin dhe as fakenews për virusin.
  6. Nëse jeni me temperaturë mos i bini nga Kina, por telefononi 127.
  7. Nëse keni në shtëpi produkte “made in china”- pastrojini mirë, me këtë rast mund të pastroni nga pluhuri edhe librat.
  8. Kur të bëheni gati për të teshtirë kujtoni se nuk është krim të mbash shami në xhep!
  9. Kujdes nga lajmet në televizor- virusi mund të merret edhe kur i dëgjon dhe i sheh pa dashje “lajmet”.
  10. Mbajini sa më larg plehrat- “plehrat” e kuptuat besoj.

Këshilla për t’u mbrojtur nga koronavirusi covid-191. Lani duart…, por jo si Ponc Pilati!2. Mosh…

Gepostet von Lutfi Dervishi am Sonntag, 23. Februar 2020

TAGS