​Në Itali përdoret VAR-i në Senat dhe funksionoi si është më së miri

​Në Itali përdoret VAR-i në Senat dhe funksionoi si është më së miri

VAR është aq popullor në Itali sa madje u fut në votimin e Senatit për mosbesim ndaj Qeverisë ku bënë pjesë edhe Adriano Galliani.

Ishte Galliani ai që bëri presion për futjen e teknologjisë së linjës së golave kur ai ishte drejtor i Milanit, dhe ai mbetet në futboll tani si shef i ekipit Monza të Serisë B.

Galliani është gjithashtu një Senator dhe për këtë arsye ishte i pranishëm në votimin e mosbesimit të Senatit në Qeverinë e Kryeministrit Giuseppe Conte.

Kishte skena kaotike kur Senatori Alfonso Ciampolillo protestoi me tërbim se ai kishte votuar para afatit, edhe pse ishte regjistruar në mënyrë elektronike se do të vinte më pas.

Në një moment, ai bëri gjestin ‘VAR’ me duart e tij dhe Presidentja e Senatit Elisabetta Casellati shkoi për të parë videon në një xhirim të përsëritur.

Përsëritja funksionoi, sepse vota u pranua.