Karotat e vogla, rrezik për familjen tuaj

Fillimi | LifeStyle | Karotat e vogla, rrezik për familjen tuaj | Add to Facebook Share
image

Informacioni i mëposhtëm është shumë i vlefshëm për shëndetin tuaj dhe të familjes tuaj. 

Në një kohë kur dita nuk të premton shumë përkushtim ndaj gatimit, perimet të gatshme që i gjejmë në markete janë zgjidhja më e shpejtë. Por kjo shkakton një problem shumë të madh për shëndetin e gjithë konsumatorëve. Flasim për karotat me përmasa më të vogla, që shpesh nënat i ushqejnë fëmijët e vegjël.

Karotat e vogla ose siç quhen ndryshe, baby carrots që ju i blini në qese plastike  janë bërë nga karota të mëdha, të cilat më pas priten dhe deformohen nga një makinë prerëse, për të formuar ato që quhen karota koktej. Por çfarë ju duhet të dini për këto karota?!

Pasi karotat janë të prera dhe kanë marrë formë në karota koktej, ato zhyten në ujë me klor për t’i ruajtur ato për një kohë të gjatë. Karota që janë të qëruara ose që nuk kanë një shtresë tjetër mbrojtëse natyrale, marrin më shumë doza klori.  Pas i mbani disa ditë karotat në frigorifer, ju do të shikoni që ato marrin një shtresë e bardhë, që shkaktohet nga klori.  Klori është kancerogjen, që do të thotë shkakton kancer dhe vë në rrezik jetën e konsumatorit. shmangja e këtyre produkteve do të ishte zgjedhja më e mirë për shëndetin e familjes tuaj.

Me te lexuarat sot dhe te muajit
ALMAKOS
ALMAKOS ne FACEBOOK
Powered by Disqus